top of page
romi-yusardi-iFoo5iFFo6Q-unsplash.jpg

SEXUALUPPLYSNING

Det är inte alltid lätt att prata om ämnen som sexualitet, samtycke, kroppen, sex, relationer, kroppsintegritet eller virrvarret av normer som omger dessa teman. Detta gäller oavsett om informationen är menad att upplysa skolelever, att kompetensutbilda personal eller att bilda allmänheten. Det kan kännas svårt att veta exakt vad man ska säga och framförallt hur en ska säga det.

Jag erbjuder sexualupplysningspass för både ungdomar och vuxna, skräddarsydda efter vad just er verksamhet behöver och önskar. 

 

SEXUALUPPLYSNING I SKOLAN

Teman som rör sexualitet, samtycke och relationer lyfts på ett flertal ställen i de nya läroplanerna som kom 2022 och ska därmed innefattas i skolans undervisning. Pedagoger vittnar dock i undersökningar av skolmyndigheter om att de tycker dessa ämnen är svåra att undervisa i. I vissa lägen kan det kännas värdefullt att att ta in utbildare utifrån för att komplettera ämnesundervisningen kring dessa teman, möta eleverna och besvara deras frågor. Jag har 8 års erfarenhet av att jobba som ämneslärare i grundskolan, är väl insatt i de nya läroplanernas innehåll och kan utefter detta och era önskemål utforma ett innehåll som passar just era elever. 

charlesdeluvio-1G-6VXBrzrI-unsplash.jpg
bottom of page