top of page
charles-deluvio-0v_1TPz1uXw-unsplash_edi
Wendy_edited.jpg
charles-deluvio-yPI38imbQSI-unsplash_edi

OM WENDELA

Jag har alltid varit intresserad av sexualhälsa och brunnit för sexualpolitiska frågor. När jag vid 24 års ålder slutade med hormonella preventivmedel och blev en helt ny människa kände jag mig lurad. Varför hade ingen påpekat att alla besvär jag sökt vård för flera gånger kunde bero på mitt preventivmedel? Där och då svor jag på att aldrig mer stoppa i mig syntetiska hormoner, men jag behövde ett ny preventivmedels-metod. 

När jag genom en vän upptäckte fertilitetsförståelse, och mer specifikt Justisse-metoden, blev jag frälst. Tänk att jag bara genom att lära mig lyssna på min egen kropp och uppfatta de små signaler den ger mig kunde lära mig att veta exakt vart jag var i min cykel och sedan göra mina reproduktiva val utefter det. Jag kunde inte förstå hur jag hade levt en fjärdedel av mitt liv utan att veta dessa så basala delar i hur min egna kropp och fertilitet fungerade. Jag ville lära mig mer, och jag ville dela med mig till alla som ville lyssna.

Efter två års utbildning på Justisse College International är jag idag utbildad Holistic Reproductive Health Practitioner (HRHP), och arbetar med att hjälpa klienter på individnivå men också med att lära ut fertilitetsförståelse på gruppnivå genom föreläsningar.

 

Förutom att arbetet med fertilitetsförståelse jobbar jag också med sexualupplysning i bredare bemärkelse, riktat mot både unga och vuxna. Då jag haft en fot i skolans värld i många år som lärare brinner jag extra mycket för att komma ut i den verksamheten och upplysa om teman som knyter an till sexualitet, samtycke och relationer. 

 

Utöver detta är jag sedan 2019 engagerad inom organisationen RFSU som verkar för allas rätt till sexualupplysning och kämpar för människors sexuella och reproduktiva rättigheter. 

UTBILDNING OCH UPPDRAG

Justisse HRHP (Holistic Reproductive Health Practitioner)

Certifierad handledare i fertilitetsförståelse av Association for Fertility Awareness Professionals (AFAP)

Styrelseledamot i RFSU Halland 2019-2023

Styrelseledamot NUFA 2020-2022

Lärarfortbildare RFSU 2023-

bottom of page