top of page
malvestida-magazine-rvTS1dCCKYY-unsplash
IMG_5001_edited.jpg
erol-ahmed-fhWNnHmW40Y-unsplash_edited.j

OM FERTILITETSFÖRSTÅELSE

Fertilitetsförståelse är läran om hur menstruationscykeln fungerar och är i grund och botten grundläggande kroppskännedom. Genom att observera och kartlägga de fertila tecknen på en daglig basis lär du dig att känna igen vart du är i din cykel och kan på så vis avgöra om du är fertil eller inte. Detta kan du använda till din fördel oavsett om det du vill är att undvika eller uppnå graviditet. 

 

KROPPENS SUBTILA SIGNALER

Din cykliska hälsa samspelar, precis som resten av din kropp, med din allmänna hälsa. Det betyder att den där hemska PMS:en du har varje månad kan bero på att du får i dig för lite av något i kosten. Eller att din förlamande mensvärk kanske beror på att du stressar för mycket i vardagen. Genom att lära dig att kartlägga din cykel kan du få förståelse för hur din kropp fungerar, vad den försöker säga dig och vad den behöver för att kunna läka.

 

JUSTISSEMETODEN

Justissemetoden är en så kallad symptotermal metod vilket betyder att den bygger på dagliga observationer av kroppens fertila tecken så som cervixsekret, basal kroppstemperatur och livmodertappens förändringar. Metoden är vetenskapsgrundad och har en effektivitet på upp till 99,6%.

 

Det som skiljer Justissemetoden från till exempel “säkra perioder” och många p-appar är att metoden inte utgår från en standardiserad cykel eller dina föregående cykler för att förutspå när du är fertil. Istället lär du dig att observera och analysera dina fertila tecken i realtid, vilket gör att metoden även kan användas effektivt också i de cykler som har ett oregelbundet mönster. 

bottom of page